Macak Ayu

Alert: yang nggak bisa berbahasa Jawa lebih baik jangan masyuk syini yaaa… Tapi kalau Anda merasa cukup jago berbahasa Jawa, nggih monggo mampir mriki. Nggak sengaja nemu waktu lagi liat-liat tag Surabaya, dan sejak saat itu sudah jadi semacam pelanggan setia. Hehehe…

Isinya nggak berhubungan sama arsitektur sih, tapi lucu aja. So, I think this page deserves a lot more visits. Come and enjoy. Eh, salah, wis gek ndang dibuka gak usah kakean mikir!

Wong Edan Suroboyo

 

 

            Tangga sebelah omah lagi ono acara, mantu anak wedok. Wiji sing kaet rong sasi kepungkur dikabari  kon ewang-ewang isuk iki wis ketok ayu. Ewang-ewange Wiji ora kon masak utawa nyiapno keperluan resepsi ning kon dadi penerima tamu. Prini, sing nduwe gawe, sengaja nyaluk kanca-kancane dadi penerima tamu. Dheweke sengojo ora milih arek enom-enoman. Ono wong papat sing didandani. Kaet shubuh Wiji wis tangi, siap di-make up. Anak bojone sing sik turu dijarno.

            Nang omahe Prini wong-wong wis padha teka, rame. Sing rewang wis umek kaet isuk, malah kaet bengi. Wiji karo kanca-kancane sing wis ayu metu saka kamar, siap kate nerima tamu.

            “Pak,” celuke Wiji pas ndelok bojone teka.

            “Sinten nggih?” takone Diman.

            “Aku, pak, bojomu,” omonge Wiji.

            “Mosyok? Ayu men?”

            Wiji mesam-mesem. Sakjoke rabi karo Diman durung tau maneh macak kebayaan lengkap tur di-make-up-i. Ora mung Wiji…

Lihat pos aslinya 541 kata lagi

One response to “Macak Ayu

Tinggalkan Balasan

Isikan data di bawah atau klik salah satu ikon untuk log in:

Logo WordPress.com

You are commenting using your WordPress.com account. Logout / Ubah )

Gambar Twitter

You are commenting using your Twitter account. Logout / Ubah )

Foto Facebook

You are commenting using your Facebook account. Logout / Ubah )

Foto Google+

You are commenting using your Google+ account. Logout / Ubah )

Connecting to %s